Massagetherapie

Een klacht is een signaal van onbalans in lichaam, geest en emotie. Massagetherapie helpt je te achterhalen waarom die spanning, onrust of kramp of wat dan ook zich in jouw lijf opslaat en hoe je daar anders mee om kunt gaan of kunt verhelpen.

Hoe werkt massagetherapie?

De therapie is gericht op het herstellen van de balans tussen lichaam, geest en emotie. Als massagetherapeut kijk ik daarom niet alleen naar je fysieke klachten, maar naar jou als mens in zijn geheel. Wat laat je lichaam zien? Hoe ziet je leven er uit? Welke emoties spelen daarbij een rol? Een massagetherapiebehandeling helpt je bewust te maken van jouw onbalans: niet door te denken, maar door te voelen. Afhankelijk van de klacht merk je na 4 tot 6 behandelingen vaak al verbetering.

De behandeling start met een gesprek en het doornemen van je intakeformulier.
Tijdens dit gesprek probeer ik een goed beeld van jou te krijgen, van je klachten, wie jij bent als mens en hoe je in het leven staat.

De behandelingen bestaan uit verschillende massages die zijn afgestemd op jouw klacht en jou persoon.
Voor het opstellen van het behandelplan maak ik gebruik van de elementen- en meridianenleer uit Chinese geneeskunde. Meridianen zijn energiebanen in je lichaam die met elkaar in verbinding staan en elk hun eigen kwaliteiten hebben,
maar ook specifieke klachten geven als de energiestroom verstoord is.

De behandeling wordt afgesloten met een kort gesprek. Dan is er de mogelijkheid om je ervaringen te delen en om stil te staan bij wat de behandeling met je heeft gedaan.